26 Haz 2018

Lauren Bacall & Humphrey Bogart - Aşklar ve Çiftler



“Onu öptüm ama hiçbir zaman tanımadım.” Ingrid Bergman, Humphrey Bogart için Casablanca’nın çekimleri sırasında söylemiştir. (s.47)

“Lauren, hep bir şeyler öğrenebileceği yaşlı erkeklerin çekimine kapılır.” Humphrey Bogart (s.51)


“Bogart’ı oldukça iyi anlayabilmiş olan Bette Davis’in yorumu şöyledir: O yetişkin bir adamdı, Lauren ise daha bir çocuk ve bence onun elinde Lauren’e hayatın nasıl bir şey olduğunu gösterecek her şey vardı. Lauren’le çok önceleri bir kez New York’ta karşılaşmıştım, o zaman daha okula gidiyordu. Bir hayranımdı. Ona çay ikram etmiştim, bir kedi gibi huzursuzdu, ama o anda bile belli bir klası vardı. O Hollywood’un zannettiğinden daha iyidir.” (s.51)


“Bogart Bacall’a sorar: Neyin var senin?

Bacall cevap verir: Hiçbir şey. Senin yoluna koyamayacağın hiçbir şeyim yok.” (s.55)

“Stephen Bogart babasıyla Ingrid Bergman’ın bir karşılaşmalarından şunları aktarır: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman’a evlilik dışı bir çocuk beklediği için, ki bu çocuk bugün kendisi de uluslararası bir sinema oyuncusu olan Isabella Rosselini’ydi ve bu skandal Bergman’ın kariyerini mahvedebileceği için bağırıyordu: Büyük bir yıldızdın. Şimdi nesin? Ingrid Bergman çok rahat bir şekilde cevap verdi: Mutlu bir kadın.” (s.112)


“Zaman bizi nereye sürüklerse sürüklesin, aşk kalır.” Lauren Bacall (s.141)