10 Ağu 2016

Osho - Tehlikeli Yaşamak

“Sadece kelimeler ve kelimeler, onlar deneyim değildir. Aşk, aşk, aşk kelimesini tekrar etmeye devam edebilirsin, milyonlarca kez; o zaman bile sana aşkın tadını vermeyecektir. Fakat eğer aşk üzerine kitaplar okursan –ve milyonlarca aşk kitabı, roman, şiir, hikaye, bilimsel eser, tez – aşk hakkında o kadar çok şey bilirsin ki, asla aşık olmamış olduğunu, aşkın ne olduğunu hiç bilmemiş olduğunu unutabilirsin.” (s.27)

“Bana göre anda olmak, tamamen anda olmak meditasyondur. Ve sonra o çok güzel, mis kokulu ve taptazedir. Asla eskimez. Asla hiçbir yere gitmez.” (s.30)

“Geçen şey, zaman değildir, gelen ve geçen bizleriz.” (s.30)

“Kendine güvenen bir kimse bağımsızdır. Onun hakkında tahminlerde bulunamazsın, o kendi yolunda hareket edecektir. Özgürlük onun hayatı olacaktır. Hissettiğinde, sevdiğinde güvenecektir ve onun güveninin içinde muazzam bir yoğunluk ve hakikat olacaktır. O zaman, onun güveni canlı ve özgün olacaktır. Ve güveni için her şeyi riske etmeye hazır olacaktır. Fakat sadece onu hissettiğinde, o hakiki olduğunda, sadece o kalbini titrettiğinde, sadece o zekâsını ve aşkını uyandırdığında, başka hiçbir türlü değil. Onu hiçbir türden inanmaya zorlayamazsın.” (s.56)

“Son tahlilde sana ne olduğuna karar veren, her zaman belirleyici olan faktör sensin. Bunu hatırla. Bu en önemli anahtardır. Eğer mutsuzsan, sensin. Eğer doğru şekilde yaşamıyorsan, sensin. Eğer kaçırıyorsan, sensin. Sorumluluk tamamen senin.” (s.67)

“Bilinç var olan tek sihirdir.” (s.80)

“Gözlerin gerçeği saklaması çok zordur. Dil çok kolay saklayabilir çünkü dil, toplumun yan ürünüdür. Fakat gözler senin varlığına aittir.” (s.85)